FAQ

Her kan du finde svar på ofte stillede spørgsmål.

HVORDAN VED JEG, OM JEG HAR EN DEPRESSION?

Hvis du føler dig ked af det og har gjort det i længere tid uden måske at vide hvorfor. Du kan have svært ved at koncentrere dig eller du kan bebrejde dig selv for alt muligt, og måske synes du, at det hele er uoverskueligt. Det kan være at du ikke har lyst til at være sammen med andre og kan mærke, at du trækker dig i sociale sammenhænge. Søvnproblemer kan fylde, måske sover du dårligt eller kan ikke sove i det hele taget. Du kan have ondt i maven, hovedpine og have mistet appetitten eller måske trøstespise.

HVORDAN FØLES DET AT VÆRE ANGST?

Du kan have hjertebanken, trykken for brystet eller synes at det er svært at trække vejret. Du kan have negative tanker, der bliver ved med at køre rundt i dit hoved f.eks. at du er bange for at du er syg, at du er ved at blive skør eller at du er ved at dø. Du kan opleve det i særlige situationer f.eks. når du står i kø, når du kører i bus eller tog eller når du skal til at sove. Det kan også føles som en uro i kroppen eller i tankerne, som man ikke kan komme af med. Situationer med mange mennesker evt. fremmede mennesker kan også forværre eller fremprovokere angstsymptomer.

HVORDAN OPLEVES DET AT HAVE STRESS?

Din hukommelse kan påvirkes, så du både har sværere ved at indlære og du lettere glemmer. Du kan have søvnproblemer eller fysiske symptomer som hjertebanken, trykken for brystet og du kan lettere få infektioner. Du kan have tankemylder, humørsvingninger og synes, at det er svært at få enderne til at nå sammen. Hvis du har været stresset gennem længere tid kan du få både symptomer på angst og/eller depression.

KAN MAN HENVENDE SIG, HVIS MAN BLIVER MOBBET?

Ja. Mobning (uanset alder) kan præge en så meget, at dagligdagen bliver en udfordring og man kan blive psykisk påvirket. Du kan få hjælp til at håndtere både din egen reaktion på mobningen samt din måde at møde dem, der mobber på.

KAN MAN FÅ HJÆLP HVIS MAN HAR LAVT SELVVÆRD?

Ja. Du kan få hjælp til at få øje på, hvad dine styrker og talenter er, og hvordan du ved at udnytte disse kan erfare, at du er lige så god, som du skal være.

HVOR LÆNGE VARER ET FORLØB HOS MENTAL ROBUST?

Alt fra en gang, til få uger, eller flere måneder.

HVOR MANGE TIMER SKAL MAN HAVE I ALT?

Alt fra en time op til 10 eller mere. Det er individuelt og vurderes løbende. Man kan lave en ny aftale fra gang til gang eller henvende sig igen, når man har brug for det.

FÅR MAN MEST UD AF AT VÆRE I EN GRUPPE ELLER VED INDIVIDUELLE SAMTALER?

Det kommer an på din problemstilling og hvad du har brug for. Mange kan i starten have brug for nogle enkelte individuelle samtaler for derefter at deltage i et gruppeforløb. Der er rigtig god erfaring for, at gruppedeltagelse og spejlingen af egne udfordringer og måder at håndtere situationer på i forhold til øvrige deltagere, er meget brugbart.

HVAD HJÆLPER MINDFULNESS PÅ?

Hvad enten du har angst, stress, depression, lavt selvværd, bliver mobbet, vil forebygge eller blive bedre til at være dig, kan mindfulness hjælpe dig. Læs mere her.

HVORNÅR HAR MAN BRUG FOR HJÆLP?

Hvis du kan nikke genkendende til nogle af de ovenstående udsagn eller hvis der bare er noget som fylder negativt i dine tanker for længe, så kan du have brug for hjælp, og er velkommen til at prøve at tage kontakt på tlf. 42346246 eller på mail: ae@mentalrobust.dk

KAN JEG FÅ TILSKUD FRA SYGESIKRINGEN?

Nej, jeg har ingen aftale med sygesikringen.

Annette Eberhardt.jpg

Om mig

Jeg er uddannet læge, Master i Positiv Psykologi, coach, kognitiv adfærdsterapeut, løsningsfokuseret korttidsterapeut og har grunduddannelse i mindfulness samt den motiverende samtale.
Jeg er rummelig, tillidsskabende og møder dig der, hvor du er.

gruppeforløb.jpg

Coaching

Coaching er ikke terapi, men et udviklingsværktøj i form af samtale, der er rettet mod nutiden og fremtidige mål. Gennem dialog, tager vi udgangspunkt i dine målsætninger, hvor du får hjælp til at skabe klarhed over dine mål og problemstillinger.